Modrá smrt při Mashinkách
Citát ze zdroje Tukan_cz dne 5.5.2020, 8:31Ahojte, dnes jsem hrál Mashinky a počítač mi u nich hodil modrou smrt... U minulého počítače mi hra občas padala a sekl se i počítač, který jsem potom musel vytáhnout z elektřiny. (Aby se probral) Myslím že to dělají Mashinky. Posílám fotku:
Ahojte, dnes jsem hrál Mashinky a počítač mi u nich hodil modrou smrt... U minulého počítače mi hra občas padala a sekl se i počítač, který jsem potom musel vytáhnout z elektřiny. (Aby se probral) Myslím že to dělají Mashinky. Posílám fotku:
Nahrané soubory:
- Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.
Citát ze zdroje WalkingWad dne 6.5.2020, 10:09Žádná aplikace nemůže jen tak způsobit pád Windows, reset, nebo nedejbože modrou smrt (dodám: nikdy se pc netahá z elektřiny, to je fatální chyba, vždy jde vypnout..).
- Bsod s video TDR failure je jasně chyba, kdy se zastaví grafická karta - nejčastěji tím, že je před smrtí, peče se, nebo se rozpadly windows/drivery - určitě zkontrolovat teploty. (doporučuji třeba vyzkoušet gpu torture test třeba v OCCT, zaručeně to do hodiny taky padne).
- Reset PC bývá problém zdroje, nebo teplot (případně kombinace obojího) - opět není možné, aby aplikace resetla pc
Dodám, že základ je vždy udat používaný hardware (minimálně grafickou kartu která je pro hry nejdůležitější)
btw: vidím dle bsodu, že se rozpadl na úrovní driveru od ati(amd), pokud to nedělají teploty, určitě přeinstalovat drivery..
Žádná aplikace nemůže jen tak způsobit pád Windows, reset, nebo nedejbože modrou smrt (dodám: nikdy se pc netahá z elektřiny, to je fatální chyba, vždy jde vypnout..).
- Bsod s video TDR failure je jasně chyba, kdy se zastaví grafická karta - nejčastěji tím, že je před smrtí, peče se, nebo se rozpadly windows/drivery - určitě zkontrolovat teploty. (doporučuji třeba vyzkoušet gpu torture test třeba v OCCT, zaručeně to do hodiny taky padne).
- Reset PC bývá problém zdroje, nebo teplot (případně kombinace obojího) - opět není možné, aby aplikace resetla pc
Dodám, že základ je vždy udat používaný hardware (minimálně grafickou kartu která je pro hry nejdůležitější)
btw: vidím dle bsodu, že se rozpadl na úrovní driveru od ati(amd), pokud to nedělají teploty, určitě přeinstalovat drivery..
Citát ze zdroje Tukan_cz dne 6.5.2020, 10:26Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...
Mám integrovanou grafickou kartu:
https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-2400g-rx-vega/230413/produkt
Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...
Citát ze zdroje WalkingWad dne 6.5.2020, 11:00Okomentováno od Tukan_cz v 6.5.2020, 10:26Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...
https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-2400g-rx-vega/230413/produkt
Podržet power tlačítko na více jak 7/9 vteřin funguje vždy. Vytáhnout PC z elekřiny je fakt velice velice špatný nápad (dělám v IT víc jak půl života a nikdy bych to neudělal a nikdy to nebyla potřeba).
Pokud jde o tu integrovanou gpu, tak je relativně slabá, ale důvod resetu to není - jak jsme psal, kontrolovat teploty, podle mě se to peče (stačí třeba hw monitor). Případně se podívat do win logů a pod.,Bsod u GPU je opravdu vážný důvod k tomu to řešit a nemůže za to nějaká aplikace, ale stav hardwaru, driverů, či Windows..
Okomentováno od Tukan_cz v 6.5.2020, 10:26Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...
Podržet power tlačítko na více jak 7/9 vteřin funguje vždy. Vytáhnout PC z elekřiny je fakt velice velice špatný nápad (dělám v IT víc jak půl života a nikdy bych to neudělal a nikdy to nebyla potřeba).
Pokud jde o tu integrovanou gpu, tak je relativně slabá, ale důvod resetu to není - jak jsme psal, kontrolovat teploty, podle mě se to peče (stačí třeba hw monitor). Případně se podívat do win logů a pod.,Bsod u GPU je opravdu vážný důvod k tomu to řešit a nemůže za to nějaká aplikace, ale stav hardwaru, driverů, či Windows..
Citát ze zdroje Mounty dne 6.5.2020, 13:54Mi se nezresetuje PC, ale z Mashinek to prostě skočí do Windows. Vždycky, když jsem něco přepnul, ne jenom tak zničeho nic. Podle HW Monitor jede grafická karta max. na 80% a teploty jsou normální. Nikdy mi to neudělalo v něčem jiném, takže nějaká chybička je asi v těch Mashinkách.
Mi se nezresetuje PC, ale z Mashinek to prostě skočí do Windows. Vždycky, když jsem něco přepnul, ne jenom tak zničeho nic. Podle HW Monitor jede grafická karta max. na 80% a teploty jsou normální. Nikdy mi to neudělalo v něčem jiném, takže nějaká chybička je asi v těch Mashinkách.